Privacy statement van Wiersma & Walvius

Introductie

Wij verwerken persoonsgegevens. Wij willen u hierover graag duidelijk en transparant informeren. In dit privacy statement geven wij u antwoord op de belangrijkste vragen over de verwerking van persoonsgegevens door ons bedrijf.

Waarvoor gebruiken we uw persoonsgegevens?

Om u goed van dienst te zijn en om ons werk zo efficiënt en effectief mogelijk uit te voeren, verwerken wij uw persoonsgegevens. We hebben zorgvuldig vastgelegd hoe we dat doen.

Wat zijn persoonsgegevens?

Bij persoonsgegevens kunt u denken aan: uw naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer, e-mailadres. Dit soort gegevens verkrijgen wij van u als u bijvoorbeeld een formulier invult, een brief of e-mail stuurt, of met ons kantoor belt. Ook als u onze website bezoekt, verstrekt u ons in sommige gevallen persoonsgegevens. Bijvoorbeeld in de vorm van een IP-adres of een cookie.

Van wie verwerken we persoonsgegevens?

Van alle personen met wie we contact hebben, of die onze website bezoekt, kunnen we persoonsgegevens verwerken. Dit zijn onder meer onze particuliere klanten. Ook kunnen we persoonsgegevens verwerken van bestuurders, gevolmachtigden, directe of indirecte aandeelhouders of contactpersonen van onze zakelijke klanten, leveranciers of samenwerkingspartners.

Wij verwerken mogelijk ook persoonsgegevens van personen die geen klant van ons zijn. Bijvoorbeeld persoonsgegevens die wij verwerken van begunstigden van schade-uitkeringen.

Overigens, als u als organisatie of bedrijf persoonsgegevens van uw medewerkers aan ons doorgeeft, dan bent u volgens de Wet bescherming persoonsgegevens (“Wbp”) verplicht om uw medewerkers hierover te informeren. U kunt dit Privacy Statement aan uw medewerkers geven. Zij weten zo precies hoe wij omgaan met hun persoonsgegevens.

Waarvoor gebruiken we uw persoonsgegevens?

Wij verwerken uw persoonsgegevens ten behoeve van een efficiënte en effectieve bedrijfsvoering, in het bijzonder in het kader van het uitvoeren van de volgende activiteiten:

  • Wij verwerken persoonsgegevens voor het aangaan en uitvoeren van contracten met klanten, zoals het sluiten van een overeenkomst tot dienstverlening, het bemiddelen in verzekeringsovereenkomsten, voor het onderhouden van onze relatie met klanten, en voor het afwikkelen van schades en andere (financiële) transacties van klanten of derden.
  • Om marketingactiviteiten uit te kunnen voeren verwerken wij persoonsgegevens van onze (potentiële) relaties, zoals adresgegevens, e-mailadres en uw bezoek aan onze webpagina's. Op basis van gegevens uit interne, externe bronnen en uw bezoek aan onze webpagina, kunnen wij u passende en gerichte commerciële aanbiedingen doen, bijvoorbeeld via post, telefoon of internet.
  • Om te kunnen voldoen aan wettelijke verplichtingen verwerken wij persoonsgegevens van relaties. Bijvoorbeeld voor het identificeren en verifiëren van onze klanten. Hiermee voldoen wij aan de wettelijke identificatieplicht. Iedere financiële instelling heeft deze identificatieplicht. Daarnaast moeten wij voldoen aan internationale wetten en regelingen die ons voorschrijven om persoonsgegevens te verwerken.

Hoe gaan we met uw persoonsgegevens om?

Wij gaan zorgvuldig, veilig en vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om. Hieronder leest u er meer over.

Toezicht op het verwerken van persoonsgegevens

De regels over het beschermen van uw persoonsgegevens zijn vastgelegd in de Wbp. De Autoriteit Persoonsgegevens (“AP”) ziet erop toe dat deze wet wordt nageleefd. Wat we met uw persoonsgegevens doen, hebben we aan de AP gemeld. Als u deze melding wilt bekijken, kunt u het Meldingenregister raadplegen op de website van de AP: https://www.autoriteitpersoonsgegevens.nl

Bemiddeling

Wij kunnen in financiële producten en diensten bemiddelen. In onze rol als bemiddelaar kunnen wij uw persoonsgegevens aan andere aanbieders van financiële producten en diensten doorgeven, bijvoorbeeld aan volmachtbedrijven en verzekeraars in verband met het bemiddelen in verzekeringen.

Wat doen we bij fraude en misbruik?

Bij fraude of misbruik kunnen wij uw persoonsgegevens doorgeven aan politie en justitie. Of aan frauderegistratiesystemen van banken en/of verzekeraars. Het kan bijvoorbeeld gaan om persoonsgegevens, e-mails of om IP-adressen van websitebezoekers.

Veilig

Uw persoonsgegevens zijn bij ons in goede handen. Wij zorgen ervoor dat uw gegevens goed beveiligd zijn.

Vertrouwelijk

Al onze medewerkers hebben een geheimhoudingsverklaring getekend. Dat betekent dat zij zorgvuldig omgaan met de gegevens die u ons toevertrouwt. Alleen geautoriseerd personeel mag uw gegevens verwerken.

Persoonlijk contact met ons kantoor

Veel contacten tussen u en ons verlopen telefonisch, via formulieren, e-mail of via de website. Persoonsgegevens die u daarbij doorgeeft, leggen we vast als dat nodig is.

Bezoek aan onze websites

Als u onze website bezoekt, registeren we uw IP-adres, bezoekgegevens en plaatsen wij cookies. Hieronder leest u waarvoor we deze gegevens gebruiken.

Wat doen we met uw IP-adres?

Iedereen die internet gebruikt, heeft een IP-adres. Ook als u internet met uw mobiele telefoon. Zonder IP-adres kunt u niet internetten.

Wat doen we met uw bezoekgegevens?

Op onze website worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, zoals de meest bezochte pagina's. Met deze informatie kunnen we de indeling op onze website verder optimaliseren. Ook kunnen deze gegevens worden gebruikt om meer gerichte informatie op de site te zetten. Zo kunnen we onze dienstverlening verder verbeteren.

We registreren ook hoe bezoekers door onze website klikken. Deze gegevens worden alleen intern opgeslagen en bewerkt. Ze kunnen worden gebruikt voor statistische analyses van bezoekgedrag of voor fraudebestrijding.

Wat zijn cookies?

Een cookie is een klein bestand met gegevens dat op uw computer wordt opgeslagen als u een website voor het eerst bezoekt. Cookies kunnen door ons worden geplaatst en uitgelezen. Dankzij cookies hoeft u sommige informatie niet steeds opnieuw in te voeren als u een website opnieuw bezoekt. Er zijn verschillende soorten cookies, waaronder “sessie cookies” en “permanente cookies”. Sessie cookies worden van uw computer verwijderd zodra u uw webbrowser afsluit. Permanente cookies blijven op uw computer staan, ook na afsluiten van uw webbrowser. Bij elk volgend bezoek vanaf die computer, tablet of mobiele telefoon wordt deze cookies herkend.

Waarom gebruiken wij cookies?

Wij plaatsen zowel sessie- als permanente cookies. Met een cookie weten we welke pagina’s u op onze website heeft bezocht. Daarnaast heeft u cookies nodig om met ons te kunnen communiceren. Zonder cookies is dat niet mogelijk.

Kunt u uw cookies blokkeren?

U kunt cookies op uw computer blokkeren. Dat kan via de privacy instellingen van de webbrowser die u gebruikt. Dan worden alle cookies van alle websites die u bezoekt, geblokkeerd. Websites kunnen hierdoor wel trager werken, of zelfs helemaal niet. Inloggegevens worden bijvoorbeeld niet onthouden.

Persoonlijke aanbiedingen

We kunnen uw persoonsgegevens ook gebruiken om u persoonlijke aanbiedingen te doen. Bijvoorbeeld per e-mail, telefoon of op onze website.

Hoe stellen we een persoonlijke aanbieding samen?

Uw gegevens in onze klantdatabase kunnen wij gebruiken voor het doen van een persoonlijke aanbieding. Bijvoorbeeld als u wel een hypotheek via onze bemiddeling heeft gesloten maar geen schadeverzekering voor uw huis. Uw keuzes en zoekopdrachten op onze website en e-mails zoals onze nieuwsbrief, kunnen wij verzamelen met een cookie. Ook verzamelen we gegevens via de social media waarop wij actief zijn. Op basis van deze gegevens kunnen we u aanbiedingen doen die aansluiten bij uw persoonlijke situatie en interesses. We kunnen u ook aanbiedingen doen van aan ons gelieerde partijen. Wij streven er naar dat de informatie die u ontvangt relevant voor u is.

Aanbiedingen van aan ons gelieerde ondernemingen

Uw persoonsgegevens kunnen worden gebruikt door alle ondernemingen die aan ons gelieerd zijn. Deze ondernemingen kunnen u dus benaderen met hun aanbod van producten of diensten.

Medische of strafrechtelijke gegevens

Wij kunnen als bemiddelaar tussen u en een verzekeraar optreden. Dan heeft die verzekeraar uw persoonsgegevens nodig. Bij sommige verzekeringen betreft dit ook uw medische of strafrechtelijke gegevens.

Hoe werkt privacy bij medische gegevens?

Bij levens- of arbeidsongeschiktheidsverzekeringen vragen wij u om medische gegevens. De gegevens verstuurt u rechtstreeks naar een medisch adviseur van de verzekeraar. De verzekeraar gebruikt deze gegevens om het risico te beoordelen.

Geheimhoudingsplicht

De medisch adviseur van de verzekeraar is verantwoordelijk voor het verwerken van uw medische gegevens. De medisch adviseur en de leden van zijn of haar medische staf hebben allemaal een wettelijke geheimhoudingsplicht.

Hoe werkt privacy bij strafrechtelijke gegevens?

Bij schadeverzekeringen, zoals inboedel-, opstal- en autoverzekeringen vragen wij naar uw strafrechtelijk verleden. Wij geven deze gegevens door aan de verzekeraar. De verzekeraar gebruikt ze om het risico te beoordelen.

Wat zijn uw rechten?

U kunt ons altijd vragen welke persoonsgegevens bij ons bekend zijn. Ook kunt u ze laten corrigeren als ze niet juist zijn. Als u niet wilt dat wij uw gegevens gebruiken voor persoonlijke aanbiedingen, dan kunt u dit aangeven.

Wilt u uw persoonsgegevens inzien?

Bent u klant bij ons en wilt u zien welke persoonsgegevens van u bij ons bekend zijn? Dan kunt u gebruikmaken van uw ‘Recht van inzage’. Stuurt u dan uw verzoek, met een kopie van een geldig paspoort, rijbewijs of ander identiteitsbewijs, naar: 

Wiersma & Walvius
Privacy
Postbus 1367
9701 BJ Groningen

Wilt u uw persoonsgegevens corrigeren?

Als uw persoonsgegevens niet kloppen, dan kunt u ons vragen om deze gegevens aan te passen. Dit noemen we het ‘Recht van correctie’. U kunt uw gegevens laten aanpassen door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een brief naar het hier boven vermelde postadres. Geeft u duidelijk aan wat u gecorrigeerd wilt zien?

Wilt u geen persoonlijke aanbiedingen ontvangen?

Als u niet wilt dat wij uw persoonsgegevens gebruiken om u persoonlijke aanbiedingen te doen, dan heeft u het ‘Recht van verzet’. U kunt aangeven dat u geen persoonlijke aanbiedingen meer wenst te ontvangen door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een brief naar het hier boven vermelde adres.

Over dit privacy statement

Dit is het Privacy Statement van Wiersma & Walvius B.V.. Wiersma & Walvius kan dit Privacy Statement aanpassen. Deze versie is van 16 november 2016. De meest recente versie vindt u altijd op www.wiersma-walvius.nl.

© Wiersma & Walvius, laatste update 16 november 2016